De geschiedenis van onze cultuur

In 1967 ging komkommerteler Jan Koppert op zoek naar een nieuwe oplossing voor het bestrijden van plagen en ziekten omdat de bestrijdingsmiddelen waarmee hij werkte steeds minder effectief werden. Hij was de eerste die een natuurlijke oplossing introduceerde voor de bestrijding van spint: een natuurlijke vijand, de mijt Phytoseiulus persimilis.  

De resultaten waren zo indrukwekkend dat Jan Koppert besloot deze oplossing niet alleen voor zijn eigen bedrijf te produceren, maar ook ging verkopen aan zijn collega-telers. 

Koppert was een feit. Zijn zonen Peter en Paul Koppert en neef Henri Oosthoek bouwden het kleine pioniersbedrijf uit tot de wereldwijde marktleider die we nu zijn. 

Al meer dan vijftig jaar richten wij ons op het onderzoeken, formuleren en introduceren van natuurlijke oplossingen die in de natuur zelf besloten liggen. Vandaag de dag leidt de volgende generatie ons familiebedrijf richting de toekomst. Met 30 dochterondernemingen over de hele wereld worden onze oplossingen momenteel met succes toegepast in meer dan 100 landen. 

Bij Koppert houden we van pionieren: uitdagingen aangaan en vooroplopen. Dat betekent jezelf en onze organisatie ontwikkelen om onze klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn. Dit kunnen en willen we niet alleen, dit doen we samen met de natuur.

Wat we van veel medewerkers horen, is dat zij het duurzame en persoonlijke karakter van ons bedrijf en de vrijheid die ze ervaren erg waarderen. We leveren natuurlijk ook een directe bijdrage aan een aantal duurzaamheidstrends die zich over de hele wereld ontwikkelen. Dit brengt een unieke dynamiek en groei met zich mee. Wat ik daarnaast zelf ook heel fijn vind, is dat je in je baan bij Koppert dicht bij de natuur staat!
Martin Koppert
Director Agri & Board Member
Lees verder

We partner with nature
Dit is niet alleen onze korte missieverklaring, het is ook een waarde. We vinden dat we er bij alles wat we doen voor moeten zorgen dat natuur en mens in gelijke mate hun bijdrage leveren en profijt hebben.

 

We work for growers
Wij produceren en adviseren natuurlijke oplossingen. Via de telers dragen we bij aan de productie van veilig, hoogwaardig en betaalbaar voedsel. Wij bouwen relaties op met telers voor de lange termijn.

 

 

We build global networks
Samenwerken zit in ons DNA. Via ons wereldwijde netwerk delen we onze visie en inspireren we anderen om nieuwe oplossingen, nieuwe (teelt)methoden en nieuwe benaderingen te ontwikkelen of te faciliteren.

We keep improving
Om onze ambitie te realiseren zijn wij voortdurend op zoek naar betere oplossingen en verbeteren we onze processen, producten, kennis en diensten.

We are family
We zorgen voor elkaar en respecteren en waarderen elkaar. Wat de Koppert-‘familie’ verbindt, zijn gemeenschappelijke waarden en het grote vertrouwen in biologische oplossingen en duurzame teeltmethoden. We richten ons op het onderhouden van langetermijnrelaties op basis van vertrouwen.

Dat zeggen we niet alleen…

dat vinden onze collega's ook

Koppert is een bedrijf dat constant in ontwikkeling is en daardoor veel doorgroeimogelijkheden biedt. Dit in combinatie met de informele werksfeer, maakt het tot een fijn bedrijf om te werken. Door het ontwikkelen van natuurlijke alternatieven voor chemische bestrijdingsmiddelen, dragen we bij aan een duurzame toekomst. Zo streven we naar een wereld waarin mens en natuur in symbiose samen kunnen leven. Dit is voor mij de grootste drijfveer, omdat ik aan het eind van de dag de wereld beter wil maken.
Caspar
Procesoperator
Inmiddels werken er bij Koppert wereldwijd meer dan 1700 mensen. Je kunt dus niet meer spreken van een 'klein bedrijf'. Toch voelt het nog steeds als een echt familiebedrijf. Koppert is laagdrempelig waardoor je je snel op je gemak voelt. Extra motivatie is de positieve invloed van onze producten op de voedselketen. Voedselveiligheid is een thema dat wereldwijd steeds meer aandacht krijgt. Het motiveert om hieraan bij te dragen. Met trots kan ik over mijn werk vertellen als ik bij vrienden of familie ben!
Lauren
International Account Manager
In de redelijk korte tijd dat ik hier werk, heb ik ervaren dat Koppert aandacht besteedt aan het welzijn en de ontwikkeling van haar medewerkers. In totaal werk ik nu zo’n 10 jaar fulltime en ik heb de sfeer die ik bij Koppert ervaar nog nooit ergens anders zo positief mogen ervaren. Het is overduidelijk een familiebedrijf. Het is bijzonder dat Koppert uitgegroeid is tot zo’n grote internationale onderneming, maar het toch nog steeds belangrijk vindt om een familiebedrijf te blijven.
Rachel
Strategisch Inkoper
Ik vind het tof om te werken aan vernieuwingen die het onze klanten weer een stuk makkelijker maken om hun werk te kunnen doen. Dat kan zijn het bedenken van een nieuwe doos die je met één hand uitvouwt, maar bijvoorbeeld ook een kaartje die het mogelijk maakt om een productflesje in het gewas te hangen. Allemaal ontwikkelingen die onze klant helpt, ondersteunt of gelukkig maakt.
Marc
Verpakkingskundige
Waar ik het meest trots op ben, is dat ik vanuit mijn baan een bijdrage kan leveren aan de veranderingen binnen het bedrijf en aan de duurzaamheid van telen!
Maarten
Projectleider N&I
Koppert groeit ontzettend snel. En hoewel het overal druk kan zijn, heb ik gemerkt dat je bij Koppert als onderdeel van de familie wordt behandeld. In deze organisatie heb ik de meest behulpzame en vriendelijke collega’s ontmoet. Ze hebben me onder hun vleugels genomen en tot op de dag van vandaag ben ik nog steeds aan het leren en groeien.
Immanuel
QC Analist
Het verschil maken doen we vooral samen. Niet voor niets is één van onze kernwaarden ‘We are family’. Voor mij betekent dat elkaar en Koppert vooruit helpen. Die samenwerking vind je binnen en buiten de muren van ons hoofdkantoor. Een mooi voorbeeld van een internationale samenwerking is een gezamenlijke proef met de collega’s in Spanje.
Jan
Researcher
Koppert heeft een hands- on mentaliteit met een open sfeer. Doordat Koppert een internationaal bedrijf is dat hard groeit, gebeurt er veel en zijn er mooie kansen. Hiernaast is er veel vrijheid om nieuwe ideeën aan te dragen en te implementeren. De ruimte die je krijgt om te ontwikkelen is erg fijn. De Koppert Academy speelt daarin een mooie rol en biedt regelmatig de mogelijkheid om cursussen te volgen. Het is daarnaast enorm gaaf om in de nieuwste en modernste productiefaciliteiten te werken. Dit maakt mijn werk erg uitdagend, interessant en leerzaam!
Roland
Teeltspecialist Insecten
Koppert is een echt familiebedrijf. Dit merk je in de sfeer en de manier waarop je met elkaar samenwerkt. Er is veel aandacht voor de mens, waarbij je de mogelijkheid krijgt om een goede balans tussen werk en privé te organiseren. 
Marloes
Communicatiespecialist