De geschiedenis van onze cultuur

In 1967 was Jan Koppert, een toegewijde komkommerteler, elke dag bezig om zijn gewas te verbeteren. Ziekten en plagen in zijn gewas bestreed hij met chemicaliën. Het effect hiervan nam elk jaar af en Jan ging op zoek naar een alternatief. Met enorme toewijding verdiepte hij zich in de wereld van de natuurlijke vijanden. Hij was de eerste die een natuurlijke vijand introduceerde om een spintplaag te bestrijden in zijn eigen kwekerij. De resultaten en het effect waren zo positief, dat Jan Koppert besloot deze oplossing niet alleen voor zijn eigen bedrijf te produceren, maar ook aan zijn collega-telers te verkopen. Koppert Biological Systems was een feit. Familieleden van Jan namen het stokje over en zo werd Koppert een familiebedrijf. Dat Koppert nog steeds een familiebedrijf is merk je; als collega ben je een lid van één grote familie.

Onze familie is inmiddels uitgebreid naar meer dan 2000 leden wereldwijd en groeit nog iedere dag. Bij Koppert houden we van pionieren: uitdagingen aangaan en vooroplopen. Dat betekent jezelf en onze organisatie ontwikkelen om onze klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn. Dit kunnen en willen we niet alleen, dit doen we samen met de natuur.

Wat we van veel medewerkers horen, is dat zij het duurzame en persoonlijke karakter van ons bedrijf en de vrijheid die ze ervaren erg waarderen. We leveren natuurlijk ook een directe bijdrage aan een aantal duurzaamheidstrends die zich over de hele wereld ontwikkelen. Dit brengt een unieke dynamiek en groei met zich mee. Wat ik daarnaast zelf ook heel fijn vind, is dat je in je baan bij Koppert dicht bij de natuur staat!
Martin Koppert
Director Agri & Board Member
Lees verder

We partner with nature
Wij vinden dat we bij alles wat we doen ervoor moeten zorgen dat de natuur en de mens in gelijke mate een bijdrage leveren en ervan profiteren. We hebben veel respect voor de natuur. De natuur is slim. De natuur zelf biedt oplossingen voor de wereldwijde uitdagingen waar we mee te maken hebben. Het is van essentieel belang dat we met de natuur verbonden blijven en begrijpen hoe ze werkt.

 

We work for growers

Koppert werkt voor telers. Samen dragen wij eraan bij dat consumenten toegang krijgen tot veilige, hoogwaardige en betaalbare voedings- en siergewassen op een manier die minder impact heeft op het milieu.Telers zijn de sleutelfiguren. We voelen een sterke verantwoordelijkheid om hun met onze deskundigheid zo goed mogelijk van dienst te zijn.

 

We build global networks
Samenwerking zit ons in de genen. Dit kunnen we niet alleen. Wij weten dat we alleen door samen te werken dichter bij het realiseren van onze missie en visie kunnen komen. Daarom staan we open voor het opbouwen van relaties, zowel extern als intern.

 

We keep improving
Om onze ambitie te realiseren zijn wij voortdurend op zoek naar betere oplossingen, en verbeteren we onze processen, producten, kennis en services. Omdat telers op ons vertrouwen, werken we hard om te blijven innoveren. We staan open voor nieuwe ideeën. Wij zijn pioniers.

 

We are family
We zorgen voor elkaar, en respecteren en waarderen elkaar. We zijn vriendelijk en open. Het gaat hier niet om een letterlijke familie, maar om een veel groter netwerk. Wat de Koppert-‘familie’ verbindt, zijn gemeenschappelijke waarden en het grote vertrouwen in biologische oplossingen en duurzame teeltmethoden.

 

Dat zeggen we niet alleen…

dat vinden onze collega's ook

Koppert is een bedrijf dat constant in ontwikkeling is en daardoor veel doorgroeimogelijkheden biedt. Dit in combinatie met de informele werksfeer, maakt het tot een fijn bedrijf om te werken. Door het ontwikkelen van natuurlijke alternatieven voor chemische bestrijdingsmiddelen, dragen we bij aan een duurzame toekomst. Zo streven we naar een wereld waarin mens en natuur in symbiose samen kunnen leven. Dit is voor mij de grootste drijfveer, omdat ik aan het eind van de dag de wereld beter wil maken.
Caspar
Procesoperator
Inmiddels werken er bij Koppert wereldwijd meer dan 1700 mensen. Je kunt dus niet meer spreken van een 'klein bedrijf'. Toch voelt het nog steeds als een echt familiebedrijf. Koppert is laagdrempelig waardoor je je snel op je gemak voelt. Extra motivatie is de positieve invloed van onze producten op de voedselketen. Voedselveiligheid is een thema dat wereldwijd steeds meer aandacht krijgt. Het motiveert om hieraan bij te dragen. Met trots kan ik over mijn werk vertellen als ik bij vrienden of familie ben!
Lauren
International Account Manager
In de redelijk korte tijd dat ik hier werk, heb ik ervaren dat Koppert aandacht besteedt aan het welzijn en de ontwikkeling van haar medewerkers. In totaal werk ik nu zo’n 10 jaar fulltime en ik heb de sfeer die ik bij Koppert ervaar nog nooit ergens anders zo positief mogen ervaren. Het is overduidelijk een familiebedrijf. Het is bijzonder dat Koppert uitgegroeid is tot zo’n grote internationale onderneming, maar het toch nog steeds belangrijk vindt om een familiebedrijf te blijven.
Rachel
Strategisch Inkoper
Ik vind het tof om te werken aan vernieuwingen die het onze klanten weer een stuk makkelijker maken om hun werk te kunnen doen. Dat kan zijn het bedenken van een nieuwe doos die je met één hand uitvouwt, maar bijvoorbeeld ook een kaartje die het mogelijk maakt om een productflesje in het gewas te hangen. Allemaal ontwikkelingen die onze klant helpt, ondersteunt of gelukkig maakt.
Marc
Verpakkingskundige
Waar ik het meest trots op ben, is dat ik vanuit mijn baan een bijdrage kan leveren aan de veranderingen binnen het bedrijf en aan de duurzaamheid van telen!
Maarten
Projectleider N&I
Koppert groeit ontzettend snel. En hoewel het overal druk kan zijn, heb ik gemerkt dat je bij Koppert als onderdeel van de familie wordt behandeld. In deze organisatie heb ik de meest behulpzame en vriendelijke collega’s ontmoet. Ze hebben me onder hun vleugels genomen en tot op de dag van vandaag ben ik nog steeds aan het leren en groeien.
Immanuel
QC Analist
Het verschil maken doen we vooral samen. Niet voor niets is één van onze kernwaarden ‘We are family’. Voor mij betekent dat elkaar en Koppert vooruit helpen. Die samenwerking vind je binnen en buiten de muren van ons hoofdkantoor. Een mooi voorbeeld van een internationale samenwerking is een gezamenlijke proef met de collega’s in Spanje.
Jan
Researcher
Koppert heeft een hands- on mentaliteit met een open sfeer. Doordat Koppert een internationaal bedrijf is dat hard groeit, gebeurt er veel en zijn er mooie kansen. Hiernaast is er veel vrijheid om nieuwe ideeën aan te dragen en te implementeren. De ruimte die je krijgt om te ontwikkelen is erg fijn. De Koppert Academy speelt daarin een mooie rol en biedt regelmatig de mogelijkheid om cursussen te volgen. Het is daarnaast enorm gaaf om in de nieuwste en modernste productiefaciliteiten te werken. Dit maakt mijn werk erg uitdagend, interessant en leerzaam!
Roland
Teeltspecialist Insecten
Koppert is een echt familiebedrijf. Dit merk je in de sfeer en de manier waarop je met elkaar samenwerkt. Er is veel aandacht voor de mens, waarbij je de mogelijkheid krijgt om een goede balans tussen werk en privé te organiseren. 
Marloes
Communicatiespecialist
Powered by Emply