De gezondheid van mens en aarde verbeteren?

Dan ben je bij ons aan het goede adres!

Onze stip op de horizon

Join us and partner with nature

Al meer dan 55 jaar werkt Koppert aan een betere gezondheid voor de aarde en haar bevolking. Niet alleen voor onszelf, maar ook voor onze kinderen en hun kinderen. Wij weten als geen ander dat we dat als mens niet alleen kunnen. Door samen te werken met de natuur streven we naar het gezonder, veiliger en productiever maken van de land- en tuinbouw. Dit doen we niet alleen in Nederland, onze Koppert familie bevindt zich wereldwijd.

Benieuwd naar onze cultuur?

Dit is wat wij doen!

Koppert is gespecialiseerd in biologische gewasbescherming. Wat betekent dit concreet? Normaliter behoudt de natuur het natuurlijke evenwicht tussen natuurlijke vijanden en plaaginsecten. Wanneer één gewas op grote schaal wordt gekweekt, raakt deze verhouding uit balans. Het risico dat een plaaginsect vervolgens een daadwerkelijke plaag in het gewas, en bijbehorende schade veroorzaakt, is dan ook groot. Dit kan bestreden worden met chemische bestrijdingsmiddelen, maar Wij geloven in een gezonder alternatief; het inzetten van natuurlijke vijanden.

Onze producten lopen uiteen van aaltjes tot roofmijten en van bacteriën tot kevers. Maar denk ook aan hommels die voor natuurlijke bestuiving zorgen of producten die het makkelijker maken om onze natuurlijke vijanden over het gewas te verspreiden en te monitoren. Al deze producten dragen op hun eigen veilige manier bij aan het gezonder, weerbaarder en productiever maken van gewassen. Samen met onze specialistische kennis bieden wij onze klanten een geïntegreerd systeem om hen zo goed mogelijk te ondersteunen. Iedere dag weer.

Waarom biologische gewasbescherming?