Het is belangrijk te laten zien wat we allemaal oplossen als Monteurs!

Yassin | Monteur Onderhoud & Storingen Verpakken | Techniek

Mijn naam is Yassin. Sinds kort ben ik werkzaam bij Koppert als Onderhoud & Storingsmonteur Verpakken.

Hoe ben je bij Koppert terechtgekomen?
Eigenlijk via via, ik had gehoord dat Koppert een leuk bedrijf is met veel afwisseling in het technische werk. Dat sprak mij aan en toen ben ik gaan solliciteren. Ik heb eerst drie keer meegelopen. Drie diensten met drie verschillende Monteurs, allemaal met hun eigen achtergrond en werkervaring. Dat was interessant, ik kon met alle drie goed opschieten en toen heb ik besloten mijn sollicitatie in te dienen.

Wat viel je op tijdens het meelopen?
Het leverde mij een goed beeld van het werk en van de organisatie op. Ik zag veel jongeren rondlopen, dat sprak mij aan want ik ben zelf ook nog jong. En ik zag echt een leuke diversiteit aan mensen. Dus ik heb toen besloten de uitdaging aan te gaan.

Wat deed je hiervoor?
Hiervoor was ik ook als Monteur werkzaam, bij een bedrijf dat plastics produceert. Ik deed daar service en onderhoud, en voornamelijk preventieve werkzaamheden. Ik ervaarde daar geen uitdaging meer. Bij Koppert ervaar ik nieuwe uitdagingen. We werken bij Koppert met levende beestjes en dat is een nieuw proces voor mij dat mij aanspreekt. 

Hoe was jouw  inwerktraject bij Koppert?
Ik voelde me gelijk thuis hier en iedereen gaf me ook de aandacht die ik nodig had om alles goed uit te leggen. Ik heb vier collega’s die ik kan bellen als ik vragen heb als ik ergens niet uitkom.

Wat voor opleiding heb jij gedaan?
Ik ben op mijn achttiende gestart met MBO Mechatronica. Ik ben eigenlijk meteen gaan werken, en daar ben ik ook in blijven hangen. Daarnaast heb ik wel cursussen gedaan en voordat ik bij Koppert kwam, had ik al ervaring met soortgelijke werkzaamheden als O&S Monteur binnen een productie-omgeving.

Zou je Koppert aanbevelen aan bekenden?  
Ja, er werken veel jongeren hier dus dat vind ik een pluspunt. Je wordt echt omarmd door het team; ik ben heel hartelijk ontvangen. In de techniek hier is er alle vrijheid, ik mag heel veel zelf doen. En er is begeleiding. Ik kan altijd iemand bellen als ik bijvoorbeeld niet weet hoe het zit of hoe een machine is opgebouwd. Een collega komt dan ook gelijk helpen zodat ik het daarna zelf weer kan oppakken.  

Waar werken jullie naartoe met jullie afdeling?
Koppert groeit en zo ook de afdeling Techniek en Productie. We werken er hard aan dat we in goed teamverband samenwerken. Dat we echt als een groep de organisatie bedienen, met veel verbinding met alle afdelingen waar we mee werken. We willen ook steeds zichbaarder worden, als je de afdelingen waar we voor werken als interne klant ziet, dan is het ook belangrijk te laten zien wat we doen en wat we allemaal oplossen als Monteurs!

Terug naar vorige pagina