Ik werk mee aan optimale gewasbescherming!

Tom | Product Manager Natutec | Marketing

In 2016 ben ik binnengekomen bij Koppert Biological Systems als stagiair Tuinbouw & Akkerbouw vanuit HAS Hogeschool. Inmiddels ben ik werkzaam als Product Manager Natutec. In mijn functie ben ik verantwoordelijk voor productontwikkeling, marketing en resultaten van mijn portfolio.

De drone is een eigen product van Koppert
Het product Natutec is het Monitoring- en applicatietechnologie portfolio om onze telers te ondersteunen in het gebruik van IPM; geïntegreerde gewasbescherming ten behoeve van plantgezondheid, met Natutec Scout en Natutec Drone als paradepaardjes. Voor de ontwikkeling van dit product werk ik samen met Software Developers, Machine Learning Experts en Technical Engineers.

De Natutec Drone is de innovatie om met behulp van drones biologische bestrijders uit te zetten in buitenteelten. Zo passen we dit product toe in de aardbeienteelt in California waarbij we nu in staat zijn om 20x(!) sneller te werken dan handmatig. Er wordt voortdurend gewerkt aan het optimaliseren van dit systeem.

Kunstmatige intelligentie
Daarnaast wordt er ook onderzoek gedaan om de drones uit te rusten met sensoren om zo tijdig ziekten en plagen op te kunnen sporen in het gewas waarna de drone meteen plek-specifieke bestrijding kan uitvoeren.

Natutec Scout is de oplossing om het scouten, het waarnemen, registreren en analyseren efficiënter en effectiever te maken. Door middel van kunstmatige intelligentie en machine learning kunnen insecten automatisch worden geïdentificeerd. Daarnaast is Natutec Scout de tool om de gewasbescherming te beheren. Het uiteindelijke doel is om de informatie uit Natutec Scout te koppelen met uitzettechnieken zoals Natutec Drone zodat we in staat zijn om precisie farming-oplossingen aan onze klanten te bieden.

We werken voortdurend aan innovaties
Wat ik leuk vind aan Koppert is dat we binnen dit bedrijf voortdurend werken aan innovaties om de klant te kunnen voorzien van de meest geavanceerde technologieën, zodat we zo optimaal mogelijk kunnen werken met geïntegreerde gewasbescherming.

Terug naar vorige pagina