Techniek met biologie combineren is een leuke uitdaging!

Sjors | Project Ingenieur Ontwikkelen & Bouwen | Techniek

Mijn naam is Sjors en ik ben Project Ingenieur bij Koppert, op de afdeling Ontwikkelen & Bouwen.

Wat gebeurt er op jullie afdeling en met wie werk je samen?
Wij zijn vooral bezig met het automatiseren van kweken, van oogsten, van verpakken en met het strooien van de biologie die we bij Koppert produceren. In de dagelijkse praktijk betekent dat het ontwerpen van machines, eigenlijk heel gevarieerd. We zoeken meestal bestaande technieken die we dan toepassen op biologie en als we die niet kunnen vinden, dan vinden we het zelf uit!

Momenteel werk ik veel samen met onze afdelingen R&D, Verpakken en Applicatietechnieken. Dit zijn eigenlijk allemaal interne klanten van onze afdeling.

Wat vind je de mooiste techniek die door jullie ontworpen is?
Ik heb bijvoorbeeld zelf een paar jaar gewerkt aan de Natutec Drone en aan de Natutec Drive en deze technieken zijn we nu aan het lanceren.

Wat voor studie heb je gedaan?
Ik heb HBO Werktuigbouwkunde gedaan en ik heb ook nog aan de TU Delft gestudeerd, maar niet afgerond. Ik heb een paar jaar werkervaring opgedaan bij één van onze leveranciers. Daar heb ik leren tekenen en toen ben ik hier terechtgekomen. Ik heb bij Koppert ook mijn afstudeerstage uitgevoerd. HBO Werktuigbouwkunde is een goede basis voor mijn type baan denk ik, maar het kan ook met een achtergrond in elektrotechniek of mechatronica. Bij Koppert heb ik tot nu toe geen extra opleidingen gevolgd maar ik nodig bijvoorbeeld wel leveranciers uit voor workshops, bijvoorbeeld op het gebied van 3D-printen. We zijn aan het onderzoeken of we kleine onderdelen kunnen laten printen.

Wat vind jij zo leuk aan je baan?
Er zijn eigenlijk een paar dingen die ik heel positief vind. Dat is met name dat je projecten van begin tot eind meemaakt. Dat heb je niet overal. En hoe ik de projecten mag invullen; de vrijheid om ideeën te hebben. Het werk is heel gevarieerd, elk project is weer compleet anders. Dat vind ik interessant. Ik denk dat techniek met biologie combineren een leuke uitdaging is. En ik heb ook fijne collega’s op de afdeling hier.

Terug naar vorige pagina