Het centrale knooppunt in de organisatie

Sandra | Team Lead | Regulatory Affairs

Het leggen van wereldwijde connecties, streven naar harmonisatie en het vergemakkelijken van een efficiënte markttoegang voor onze producten geven mij grote voldoening. 

Mijn naam is Sandra en ik ben werkzaam als Team Lead van de afdeling Regulatory Affairs (RA). Binnen de registratieafdeling, draait alles om het verkrijgen van markttoegang voor onze producten. Een continu puzzelwerk, gezien de verschillende nationale en internationale wet- en regelgevingen die we moeten navigeren. Het samenstellen van dossiers voor elk product is een uitdagende taak. 

Kennis en vaardigheden 
Na mijn middelbare opleiding lonkte het beroep van helikopter pilote dat is het uiteindelijk toch niet geworden! Mijn academische reis begon met een achtergrond in Molecular Microbiology, een vakgebied dat ogenschijnlijk weinig te maken heeft met
RA. Het intrigerende aan RA is dat er geen specifieke opleiding voor is; alle benodigde kennis en vaardigheden worden gaandeweg verworven. Ik vind het fijn om mijn wetenschappelijke achtergrond in te kunnen zetten bij het begrijpen van biologische gewasbeschermings producten binnen het kader van wet- en regelgeving.

Onze afdeling vormt het centrale knooppunt in de organisatie en werkt nauw samen met andere cruciale afdelingen zoals R&D, Business Development en Supply Chain. De voortdurende uitwisseling van kennis en ervaring tussen deze afdelingen draagt in grote mate bij aan het succes van ons team.

Wet- en regelgeving begrijpelijk houden
Het boeiende aan mijn werk is de betrokkenheid bij alle fasen, van productontwikkeling tot export en marktuitbreiding. Daarnaast zijn we niet alleen bezig met voldoen aan eisen, we zijn ook actief betrokken bij beleid makende organisaties om ervoor te zorgen dat wet- en regelgeving begrijpelijk blijven en onze producten op de juiste wijze worden beoordeeld.

Wanneer je een goed idee hebt en met de juiste beredenering onderbouwt krijg je binnen Koppert de kans om hier iets mee te doen. Het daarna ook echt werkend te zien en een positieve feedback hierop ontvangen draagt wat mij betreft bij aan persoonlijke en professionele groei.  

Aan toekomstige collega's zou ik willen zeggen: als je van puzzelen en uitdagingen houdt, dan is werken in Regulatory Affairs echt iets voor jou. Het is een gezellig team van gedreven mensen die samenwerken om de producten van ons bedrijf op de markt te brengen, te midden van hedendaagse uitdagingen.

 

 

Terug naar vorige pagina