We houden van aanpakken!

Roland | Teeltspecialist Insecten | Productie

Mijn naan is Roland. Doordat ik ben opgegroeid in een tuindersfamilie, mijn vader was tomatenkweker, wist ik al snel dat ik de ‘groene’ kant op wilde. Ik koos dan ook voor de opleiding Toegepaste Biologie, waarna ik als Technisch Onderzoeker Entomologie aan de slag ging bij de WUR Glastuinbouw. In deze periode heb ik veel kennis en ervaring opgedaan en de overstap naar Koppert voelde dan ook heel goed aan. 

Verantwoordelijkheid voor verschillende teelten 
In mijn functie draag ik de teelttechnische verantwoordelijkheid voor de productie van een aantal producten van Koppert. De belangrijkste pijlers hierin zijn kwaliteit en leverzekerheid. Concreet betekent dit dat ik mij bezig houdt met bijvoorbeeld klimaatsturing van klimaatcellen en kassen, grondstoffen en substraat, kweekmaterialen, plaag- en bestrijderverhoudingen en inzetstrategieën. Hiernaast draag ik zorg voor het opstellen en controleren van kweekprotocollen, het opstellen en analyseren van kweekregistraties, het bijhouden van kweekplanningen en nieuwbouwprojecten en kweekverbetering.

Aantrekkelijke onvoorspelbaarheid 

Wat mijn werk speciaal maakt is dat je te maken hebt met biologie. Ondanks dat er heel veel parameters worden gemonitord valt niet altijd te voorspellen wat er gebeurt. Een dag voor mij is dan ook nooit hetzelfde. Dit maakt mijn werk erg interessant en uitdagend. Om samen met het team de producties te sturen en de kwaliteit en leverzekerheid van een product te waarborgen geeft me veel energie!

Samenwerken is belangrijk 
Mijn afdeling bestaat uit een aantal teeltspecialisten en productieleiders. Hierbij zijn de teeltspecialisten verantwoordelijk voor de teelttechnische aspecten en de productieleiders voor de organisatie hier omheen. De productieleider stuurt teamleiders en kwekers (coördinatoren) aan. Samen met de productieleider, teamleider en kweek coördinatoren zorgen we elke dag weer voor een zo goed mogelijk resultaat waarbij we de kwaliteit en leverzekerheid constant borgen. De dag start dan ook vaak met een kweekronde samen met de teamleider en kwekers om de kweken te controleren, strategieën te bepalen en mogelijke problemen vroegtijdig te detecteren en op te lossen.

Als teeltspecialist heb je met veel afdelingen te maken, onder andere de technische afdelingen, R&D, Supply Chain en Planning. Hiernaast werken we internationaal en hebben we contact en overleg met productielocaties in het buitenland. Deze buitenlandse locaties bezoeken we ook voor het uitwisselen van kennis en advies.

Bij Koppert weten we van aanpakken 
Koppert heeft een hands- on mentaliteit met een open sfeer. Doordat Koppert een internationaal bedrijf is dat hard groeit, gebeurt er veel en zijn er mooie kansen. Hiernaast is er veel vrijheid om nieuwe ideeën aan te dragen en te implementeren. De ruimte die je krijgt om te ontwikkelen is erg fijn. De Koppert Academy speelt daarin een mooie rol en biedt regelmatig de mogelijkheid om cursussen te volgen. Het is daarnaast enorm gaaf om in de nieuwste en modernste productiefaciliteiten te werken. Dit maakt mijn werk erg uitdagend, interessant en leerzaam! Wat mij tenslotte aanspreekt is de missie van Koppert om de landbouw gezonder, veiliger en productiever te maken. Het is erg mooi om hier mijn steentje aan bij te kunnen dragen.