Wij houden Koppert in de lucht!

Rick | Storingsmonteur Klimaat | Technische Dienst

Mijn naam is Rick en ik ben Storingsmonteur Klimaat.  

Wat doe je als Storingsmonteur Klimaat?
Wij houden eigenlijk alles in de lucht: klimaat, stroom en verwarming. En dat voor alle Koppert gebouwen. Dat zijn momenteel een vijftal gebouwen en daar komen binnenkort nieuwe gebouwen bij, dus aardig wat.

Wat is de grootste uitdaging in jouw baan of voor jou?
De grote uitdaging van onze afdeling is denk ik wel dat wij alles draaiende kunnen houden. De uitdaging is om dat zo goed, snel en efficiënt mogelijk te doen. Je moet direct reageren als er wat aan de hand is. We lopen met een pieper op zak, dus als er een storing is, komt dat direct bij ons binnen en gaan wij aan de slag.

Werken jullie in shifts, of in de weekenden?
Wij werken niet in shifts maar gewoon op werkdagen van acht tot vijf. Wij zijn in totaal met zes monteurs en ééns in de 3 weken heb je een storingsdienst. Tijdens een storingsdienst werk je wel in het weekend, maar natuurlijk alleen als je wordt als opgeroepen.

Wat maakt het speciaal maakt om hier te werken?
Ik vind Koppert een mooi bedrijf, er is een goede structuur en de storingsdienst is ook goed georganiseerd. In mijn functie weet je nooit wat je van tevoren te wachten staat. Dat geeft een soort van spanning, een soort van kick. En het is lekker die drive te voelen om het voor het bedrijf allemaal zo goed mogelijk te laten functioneren.

Wat is het verschil met jouw vorige baan?
In mijn vorige baan was ik Productieleider in de AGF (Aardappelen, Groente en Fruit), daarvoor heb ik als Storingsmonteur gewerkt. Ik kom dus uit de techniek. Op een gegeven moment kon ik leiding gaan geven in de Productie maar dat lag me minder goed. Toen ben ik weer teruggegaan naar een functie als Storingsmonteur; dat past mij veel beter.

Wat voor opleiding heb jij gedaan?
Ik heb MBO Werktuigbouwkundige gedaan. In principe is dat prima, maar als je echt een goede basis wilt hebben voor deze baan kun je beter Mechatronica gedaan hebben, dat sluit beter aan op Klimaat. We werken met heel veel elektronische apparaten en sturingen. Ik volg nu een cursus 'Elektrisch Schakelen' en dat is enorm leuk. Zo leer ik nog meer kneepjes van het vak. Koppert biedt deze cursus aan, maar ik volg hem buiten werktijd. Koppert biedt overigens veel vakgerichte cursussen aan.

Waarom moet iemand in jouw team komen werken?
Ik vind dat ik werk in een superteam met veel verantwoordelijkheden en de discipline die daarvoor nodig is. Zo ben je tijdens een storingsdienst de persoon die Koppert een heel weekend draaiende kan houden. Jij bent dan het eerste aanspreekpunt voor klimaat en natuurlijk ook voor stroom en de spanning, voor al die panden, en dat moet je wel liggen!

Terug naar vorige pagina