Marcels Passie voor Duurzame Biotechnologie

Marcel | Procesoperator | Productie Micro

Mijn naam is Marcel, en na 24 jaar in ploegendiensten te hebben gewerkt, maakte ik in januari 2022 de overstap naar een dagfunctie bij Koppert BV. Mijn passie voor biotechnologie en de drang om me verder te verdiepen als procesoperator brachten me bij dit innovatieve bedrijf. 

Complexe biologische processen 
Binnen Koppert richt ik me voornamelijk op het kweken van nematoden en schimmels, waarbij ik gefascineerd raak door de complexe biologische processen die zich afspelen. Het is intrigerend om te begrijpen hoe deze organismen groeien en functioneren in de natuur. 
Mijn werk bij Koppert draait niet alleen om uitvoering, maar ook om begrip. Met een achtergrond in fermentatieprocessen en een voortdurende interesse in nieuwe technieken, ben ik constant bezig met leren en ontwikkelen. De afgelopen twee jaar heb ik mezelf vertrouwd gemaakt met zowel de upstream als de downstream processen.  (Upstream processen zijn stappen die plaatsvinden aan het begin van een productie- of ontwikkelingsproces. Downstream processen zijn de stappen die volgen op de upstream-processen en gericht op het afronden van het product of de dienst.) 
 

Hybride leraar in procesindustrie
Daarnaast heb ik een opleidingsplan opgesteld om nieuwe operators beter te kunnen begeleiden. Mijn toewijding gaat zelfs zo ver dat ik naast mijn reguliere werk begonnen ben met lesgeven als hybride leraar in de procesindustrie, een uitdaging die ik met enthousiasme omarm. Koppert staat niet stil; er zijn voortdurend veranderingen en uitbreidingen gaande, zoals de renovatie van een van onze hallen waar een hypermoderne procesruimte zal worden gerealiseerd. Deze dynamiek houdt me scherp en gemotiveerd om bij te dragen aan het succes van ons bedrijf. 
 

Nauwe samenwerking met diverse afdelingen 
Mijn werk vereist niet alleen technische kennis, maar ook een goed begrip van de processen en een constante drang naar verbetering. Samenwerking met collega's van Quality Assurance & Quality Control is essentieel om de kwaliteit van onze producten te waarborgen, terwijl we ook nauw samenwerken met R&D om nieuwe producten te ontwikkelen en processen te optimaliseren. 
 

Constant in ontwikkeling 
Het streven is naar een duurzame toekomst, waarbij we natuurlijke alternatieven voor chemische bestrijdingsmiddelen ontwikkelen, vormt de kern van ons werk. Dit motiveert mij elke dag, omdat ik geloof dat mijn inzet bijdraagt aan een wereld waarin mens en natuur harmonieus samenleven. 

Terug naar vorige pagina