Tijdens dat project kwam echt alles samen!

Marc | Verpakkingskundige | Logistiek en Supply Chain

Mijn naam is Marc en ik heb de middelbare Land- en Tuinbouwschool afgerond. Eerst heb ik bij een aantal tuinbouwbedrijven gewerkt en uiteindelijk ben ik bij Koppert beland. Meer dan 10 jaar geleden ben ik hier begonnen al Coördinator Kweek, dat heb ik altijd met veel plezier gedaan. Vervolgens ben ik overgestapt naar de afdeling Verpakken om aan de slag te gaan als Coördinator Verpakken. Mijn volgende rol was Coördinator van het ‘binnenkomende goederen-team’ en uiteindelijk ben ik doorgegroeid naar mijn huidige functie als Verpakkingskundige.

Wat doe je als Verpakkingsdeskundige?
Als Verpakkingskundige ben ik actief in het ondersteunen van onze afdeling Verpakking. Ik probeer zoveel mogelijk een kennisbron voor deze afdeling te zijn als het gaat materialen, materiaaleigenschappen en het materiaalgedrag van verpakkingen. Daarnaast ontwikkel ik samen met de afdelingen Productie, Productmanagement en andere afdelingen nieuwe verpakkingen en labels. Voor mij is geen dag hetzelfde, het ene moment ben ik rustig bezig met een project om verpakkingsmateriaal te besparen. En het volgende moment ben ik bezig met het oplossen van een probleem voor één van onze eindklanten. Ik vind het tof om te werken aan vernieuwingen die het mijn collega’s of onze klanten weer een stuk makkelijker maken om hun werk te kunnen doen. Dat kan zijn het bedenken van een nieuwe doos die je met één hand uitvouwt, maar bijvoorbeeld ook een kaartje die het mogelijk maakt om een productflesje in het gewas te hangen. Allemaal ontwikkelingen die onze klant helpt, ondersteunt of gelukkig maakt.

Samenwerken met verschillende afdelingen 
Verpakkingskundige zijn, betekent dat je bij de afdeling Verpakken werkt, maar 'er niet echt bij hoort'. Ik hoor eigenlijk meer bij de gehele supply chain en ben ook overal in te zetten. In mijn baan focus ik op verpakkingsmateriaal, dat niet alleen exclusief wordt gebruikt op de afdeling verpakken, maar het gaat bijvoorbeeld ook om verpakkingen voor intern en extern transport. Of om materialen voor onze kweken. En het ondersteunen van het Total Quality Management team, de afdeling Inkoop of Sales hoort ook bij mijn werk.

Projecten zijn af en toe best complex
Doordat je als verpakkingskundige zo multidisciplinair werkt, krijg je hele gave en soms ook best complexe projecten voorgeschoteld. Mijn gaafste project was toch wel het zoeken van een tweede leverancier voor onze flessendoppen. In dat project kwam echt alles samen en moest ik veel schakelen tussen gebieden als inkoop, materiaalkennis, planning en weer terug. Hierdoor was het continu een uitdaging, en elke keer wanneer je weer een stap gezet had, kwam je weer iets nieuws tegen. Als er dan aan het einde een succesvol product van de band rolt, geeft dat echt een kick. Ik voelde mij super trots op mijzelf en mijn projectteam!

Dat dorpse gevoel
Werken bij een familiebedrijf als Koppert is echt iets bijzonders. Het bedrijf is zo groot, zo internationaal en super professioneel. Maar het heeft altijd dat dorpse familie gevoel weten te houden. Wanneer je binnen loopt heb je meteen een gevoel van herkenning. Koppert is daarnaast een goede werkgever als het om intern doorgroeien gaat, zolang je zelf je ambities laat zien, kun je alle kanten op. Voor mij is Koppert een ideale uitvalsbasis voor mijn privéleven. Ik woon en werk in Berkel en Rodenrijs en heb twee kleine kinderen waardoor ik met enige regelmaat wat later begin of thuis werk. Dit is bij Koppert geen enkel probleem. Ze vragen veel van je eigen verantwoordelijkheidsgevoel maar daar krijg ik ook enorm veel vrijheid voor terug.

Terug naar vorige pagina