Zo’n tof bedrijf dat ik niet meer weg wilde!

Mandy | HR-Business Partner | HR

Mijn naam is Mandy en in 2013 heb ik de opleiding Sociale en Organisatiepsychologie afgerond aan de Universiteit van Leiden. Sinds 2016 ben ik werkzaam bij Koppert als HR Business Partner.

Na 6 maanden wilde ik graag blijven
Koppert was geen onbekend bedrijf voor mij, ik heb kennis gemaakt met deze mooie organisatie door mijn vorige functie als Intercedent bij een uitzendorganisatie. Zes maanden werkte ik als Inhouse Intercedent en maakte ik kennis met deze organisatie. Ik vond Koppert zo’n tof bedrijf dat ik eigenlijk na dit half jaar niet meer weg wilde! Gelukkig was de klik wederzijds en heb ik de overstap kunnen maken naar Koppert zelf.    

Een divers HR-team
HR is een diverse afdeling! Simpelweg gezegd noem ik altijd onderwerpen als instroom, doorstroom en uitstroom, maar daar doe ik het HR-vak mee tekort. Als HR-afdeling zijn we onder andere bezig met performance management, talent management, employability en compensation & benefits.

We zijn in principe nog geen internationaal opererende afdeling maar ik heb wel regelmatig contact met mijn HR-collega’s in bijvoorbeeld Amerika of Frankrijk. Dat kan zijn door te ondersteunen bij een recruitmentprocedure of voor het uitwisselen van nieuwe ideeën.

Binnen onze afdeling werken de HR-Business Partners, de Recruitment Business Partner, de Payroll-specialisten en de HR-administratie collega’s heel nauw samen, om al onze processen op rolletjes te laten verlopen. En samen met de Koppert Academy en de Learning & Development Specialisten zetten we programma’s op omtrent de ontwikkeling van kennis, kunde, competenties en vaardigheden.

Terug naar vorige pagina

Toegevoegde waarde door naar mens én organisatie te kijken

Vanuit de functie als HR Business Partner werk ik zelf veel samen met de medewerkers en manager van de business unit Macrobials. In de afgelopen jaren heb ik daardoor ook het een en ander over insecten, mijten en motten geleerd. HR heeft een unieke positie binnen een organisatie, het is de plek waar je continu kan en mag werken met mensen en met de organisatie. Het inzetten van ieders talent en het samen werken aan onze doelen maakt onze organisatie sterk en succesvol. HR levert een toegevoegde waarde door naar mens én organisatie te kijken en zo de totale business te ondersteunen.

Uitstippelen van je loopbaan binnen Koppert
Een leuk project waar ik bij betrokken ben is het talentenprogramma BLOEI. Tijdens dit programma gaan werknemers op zoek naar hun talenten om zo hun verdere loopbaan binnen Koppert uit te gaan stippelen. Onze afdeling kenmerkt zich door haar betrokkenheid, inzet en door het sparren met de business. Het feit dat daar vaak (zelfgebakken) taart bij komt kijken, maakt het feest voor mij compleet!      

De kans gekregen. En gepakt!
Koppert is een sociale en innovatieve organisatie, waar je de ruimte krijgt om jezelf te ontwikkelen. Ik heb geen HR-opleiding afgerond én wel de kans gekregen bij Koppert deze functie te mogen vervullen. Ondanks dat het niet in mijn dagelijkse werk zit, geeft het energie te weten dat ons werk bij Koppert bijdraagt aan duurzame land- en tuinbouw, wereldwijd.