Met trots vertel ik over mijn werk als ik bij vrienden of familie ben!

Lauren | International Account Manager | Sales

Mijn naam is Lauren en ik werk sinds oktober 2018 als International Accountmanager bij Koppert. Met een klein team bedienen we verschillende landen in Europa, daar waar Koppert werkt met distributeurs. Zelf ben ik opgegroeid op een Nederlands akkerbouwbedrijf met gewassen zoals aardappelen, uien, graan en suikerbieten. Ik heb gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen waar ik mijn bachelor Bedrijfskunde en master Innovation Management heb gehaald.

Distributeurs in 20 verschillende landen
Elke dag probeer ik ervoor te zorgen dat de distributeurs in al die landen alle tools hebben om de Koppert-producten te kunnen verkopen. Dit betekent dat ik veel contact met hen heb over operationele en strategische zaken. Van bestellingen en planningen begeleiden tot het zoeken naar nieuwe product-marktcombinaties. De variatie aan klanten, en dan spreek ik nog niet eens over eindklanten, is ontzettend groot. Je wordt uitgedaagd om je steeds aan het kennisniveau aan te passen. Daarnaast kun je alleen successen bereiken als de relatie in de basis goed is. Je moet het vertrouwen weten te winnen en laten zien dat je klaar staat om hen te helpen. Als dit lukt krijg je hier waardering voor terug en dat geeft veel energie.

Veiliger voedsel en tevreden tuinders 
Zonder het team waarin ik werk zou Koppert een groot deel van de zichtbaarheid en omzet verliezen in gebieden als Scandinavië, Oost-Europa en de Balkan-landen. Door onze inspanningen zorgen we voor veiliger voedsel en voor tevreden tuinders.

Waar we ons precies mee bezighouden?   
Wij zijn verantwoordelijk voor de sales aan distribiteurs in die landen waar Koppert geen dochteronderneming heeft. Voor onze afdeling betekent dit 20 landen in Europa. De distributeurs verkopen op hun beurt weer aan eindklanten; de tuinders en boeren. Wij proberen dit distribiteursnetwerk zo goed mogelijk te laten functioneren. Ik werk voornamelijk samen met mijn directe collega's Ron en Marleen. Marleen verzorgt onze backoffice en Ron is de 'senior' met veel ervaring. Verder werken we samen met enkele technische consultants die voor ons grote klanten bezoeken in het buitenland. Intern werken we samen met afdelingen zoals Customer Service, Planning, Communicatie en Productmanagement. Zij zorgen voor de ondersteuning om de uiteindelijke sales goed te laten verlopen.

De dynamiek met de distributeurs
Binnen Koppert is er veel focus op de dochterondernemingen. Dit is niet gek aangezien zij voor een groot deel de omzet bepalen. De dynamiek met distributeurslanden is echter heel anders. Wij moeten soms wel eens wat meer improviseren aangezien de gebaande paden binnen Koppert vaak ingericht zijn om dochterondernemingen te steunen. Dit maakt het werk voor mij uitdagend maar ook speciaal!

Je kunt niet meer spreken van een 'klein bedrijf'
Inmiddels werken er bij Koppert wereldwijd meer dan 1700 mensen. Je kunt dus niet meer spreken van een 'klein bedrijf'. Toch voelt het nog steeds als een echt familiebedrijf. Koppert is laagdrempelig waardoor je je snel op je gemak voelt. Extra motivatie is de positieve invloed van onze producten op de voedselketen. Voedselveiligheid is een thema dat wereldwijd steeds meer aandacht krijgt. Het motiveert om hieraan bij te dragen. Met trots kan ik over mijn werk vertellen als ik bij vrienden of familie ben en dat is erg prettig. Daarnaast heb ik heel veel vrijheid binnen mijn functie. Zolang je goed kunt onderbouwen waarom je iets doet, krijg je de vrijheid om dat zelf op te pakken en uit te voeren!

Terug naar de vorige pagina
Powered by Emply