Veel verkoopsuccessen beginnen op onze afdeling!

Jan | Researcher | R&D Macrobiologie

Mijn naam is Jan. Tijdens mijn studie Biologie heb ik mij gefocust op aquacultuur, waarna ik nog even in Noorwegen op een zalmkwekerij heb gewerkt. Zowel het kweken van insecten als het kweken van vissen vind ik interessant. Mijn twee ‘liefdes’ biologie en techniek komen in mijn werk goed samen.

Goede ideeën omzetten in concrete plannen
In mijn functie houd ik mij met name bezig met onze massakweken en alles wat daarbij komt kijken. Een stukje natuurkunde, natuurlijk biologie maar ook scheikunde en wiskunde horen daarbij. Verder draaien onze kweken niet zonder iedereen die zich daar dag (en soms ook nacht) voor inzet. Het contact onderhouden met mijn collega’s op de werkvloer vind ik erg belangrijk als we een massakweek verbeteren of ontwikkelen. Ik krijg er energie van als ik goede ideeën kan bundelen en daar een concreet plan van kan maken. Die ideeën komen bij Koppert overal vandaan! En als ik inspiratie nodig heb, dan ga ik in de ‘rode zones’ kijken naar afgedankte materialen die me op nieuwe ideeën kunnen brengen.

We are family

Die ideeën en plannen kan ik trouwens niet in mijn eentje maken, dat is teamwork. Het verschil maken doen we vooral samen. Niet voor niets is één van onze kernwaarden ‘We are family’. Voor mij betekent dat elkaar en Koppert vooruit helpen. Die samenwerking vind je binnen en buiten de muren van ons hoofdkantoor. Een mooi voorbeeld van een internationale samenwerking is een gezamenlijke proef met de collega’s in Spanje. In deze proef zijn we op zoek naar de beste plantensoort om een specifiek insect op te kweken. We delen niet alleen ideeën maar ook de werklast; we testen allebei de helft van de planten die we samen hebben uitgezocht.

Afwisseling, vrijheid en snelheid
Binnen R&D hebben we drie ‘groepen’ onderzoekers. De eerste groep onderzoekt vooral nieuwe mogelijkheden, de tweede doet veel veldproeven en de derde groep is voornamelijk bezig met massakweken. Ik ben onderdeel van de laatste groep. Wij werken veel samen met onder andere Productie, Total Quality Management en Verpakking. Wat ik denk dat onze afdeling echt bijzonder maakt, is dat een groot deel van onze verkoopsuccessen, bijvoorbeeld de Ulti-Mite sachets, zijn bedacht en ontwikkeld door collega’s van mijn afdeling.

Het is fijn dat we de ruimte en de tijd hebben om creatief te zijn en voor een groot deel ‘eigen baas’ in een grote internationale organisatie kunnen zijn. Dit betekent dat het af en toe wel flink aanpoten is en dat je ook flexibel met je verantwoordelijkheden of functieprofiel om moet kunnen gaan. Het kan zijn dat je in de ochtend een presentatie geeft voor een belangrijke meeting, en dat je in de middag in je oude kloffie echt iets moet ‘klussen’ voor een kweek die je aan het opzetten bent terwijl je tussendoor een kweekje op het lab verzorgt. Die afwisseling, vrijheid en snelheid maar ook zeker de goede sfeer tussen collega’s en het internationale karakter maken Koppert voor mij tot een unieke en hele fijne werkgever.

Terug naar vorige pagina