Ik werk met door de wol geverfde Koppert-tijgers!

Jan | Manager Business Controller | Finance & Control

Mijn naam is Jan en ik werk bij Koppert als Manager Business Control. Ik heb een studie-achtergrond in Bedrijfskunde en Register Control, daarna heb ik hoofdzakelijk in het winkelvastgoed gewerkt en sinds maart 2019 ben ik aan de slag gegaan bij Koppert. 

Ik ben onderdeel van een 'core team'
Toen ik net in dienst kwam, werd net een nieuw ERP-systeem uitgerold. Dat systeem zorgt ervoor dat alles goed loopt; van productie tot de levering van onze natuurlijke vijanden en alle andere producten die er in de loop der tijd bij zijn gekomen. Dat heeft natuurlijk ook allemaal financiële consequenties en die komen ook in datzelfde systeem terecht. Daarom is het belangrijk dat ik nauw betrokken ben. Om die reden zit ik in een 'core team' waarin alle bedrijfsdisciplines vertegenwoordigd zijn. Het is heel gaaf om op deze manier met alle schakels binnen de organisatie een directe link te hebben.

'We are family' wordt echt in de praktijk gebracht
Verder is het natuurlijk heel belangrijk goed te weten hoe we er financieel voor staan. We maken dan ook een maandelijkse management rapportage met het team. Daarvoor verzamelen we gegevens afkomstig van onze financiële collega’s uit alle hoeken van de wereld. Hierdoor werk ik ook meteen met allerlei verschillende culturen samen. Ik heb bijna alle financiële collega’s mogen ontmoeten op het tweejaarlijkse financial seminar. Dat maakt het echt persoonlijk. Daar zorgt Koppert ook voor, de kernwaarde 'We are family' wordt dan ook werkelijk in de praktijk gebracht.

Van Belastingspecialist tot Rapportage goeroe
Treasury & Control is een gemengd gezelschap met door de wol geverfde Koppert-tijgers aangevuld met verse aanwas zoals ikzelf. Ook qua vakgebieden loopt het behoorlijk uiteen. Van Controller tot Risk Manager en van Belastingspecialist tot Rapportage goeroe. Wat direct opvalt, is de openheid van de mensen, de bereidheid dingen steeds weer anders te doen, het zoeken naar verbindingen met andere afdelingen, het lachen maar ook de drive om steeds weer te verbeteren.

De ruimte is er, je hoeft ‘m alleen maar te pakken
De combinatie van ondernemersgeest met explosieve groei. Daardoor is er altijd uitdaging, al is de professionaliteit nog zo hoog. Je kunt die uitdagingen ook zelf signaleren en oppakken. De ruimte is er, je hoeft ‘m alleen maar te pakken. Dat is geweldig! Verder is het internationale karakter ongekend. Al bestaan er vele malen grotere organisaties, in heel veel meer landen dan dat Koppert zit, kan bijna niet.

Terug naar vorige pagina