Gefascineerd door microben!

Irene | Researcher | R&D Microbiologie

Mijn naam is Irene. Ik ben in 2019 begonnen als Researcher bij R&D Microbiologie en sinds 2021 Team lead R&D Microbial Profiling. Microben vind ik fascinerend. Ze zijn belangrijk voor onze eigen gezondheid, denk bijvoorbeeld aan onze darmflora en ook in de natuur zijn miljoenen microben aanwezig waar ze een belangrijke functie vervullen. Vaak worden microben geassocieerd met ziektes; toch zijn het overgrote deel van de microben geen ziekteverwekkers. Er zijn zelfs microben die er juist voor zorgen dat de ziekteverwekkers onderdrukt worden. En in die laatste groep ben ik altijd al geïnteresseerd geweest.
 

Na jarenlang onderzoek te hebben gedaan bij universiteiten en onderzoeksinstituten naar biologische bestrijding door microben van ziektes in planten en vissen, kreeg ik de mogelijkheid om dit bij Koppert in de praktijk te brengen. Mijn team houdt zich bezig met het verzamelen, ontdekken en karakteriseren van de microben die mogelijk ontwikkeld kunnen worden tot een ziekteonderdrukkend product. Hierbij maken we gebruik van microbiologische technieken, maar ook van hun DNA en  DNA-gebaseerde technieken om meer inzichten te kunnen genereren in het mechanisme van de ziekteonderdrukking en het productie proces.  
 

Op zoek naar geschikte ‘kandidaten’

Onze afdeling doet onderzoek naar het verbeteren van de productieprocessen van de microben en nematoden en is op zoek naar nieuwe geschikte kandidaten voor microbiële producten. We werken hierbij nauw samen met de andere afdelingen zoals Agronomical Development, Quality Assurance, Quality Control en Productie. We hebben ook regelmatig contact met nationale en internationale experts. Tenslotte werken we veel samen met afdeling Registratie om te zorgen dat de huidige en nieuwe producten voldoen aan de steeds veranderende regelgeving.

Ruimte voor initiatieven
Koppert zet zich in om de balans te vinden tussen natuurbehoud, gezondheid en voedselproductie. Ook op de werkvloer vind je dit terug. Binnen ons team heerst een fijne en gezellige werkcultuur. Er wordt rekening gehouden met de persoonlijke situaties, expertises en interesses. Initiatieven worden altijd open ontvangen. Het constante ontwikkelen van het bedrijf en onze producten blijft in volle gang en ik zet mij graag in om hier een bijdrage aan te leveren. 

Terug naar vorige pagina