Henry | Coördinator USP- DSP | Productie Microbiologie

Mijn naam is Henry en ik werk sinds 2015 bij Koppert.

Hoe ziet jouw loopbaan binnen Koppert er uit?
Ik ben begonnen als stagiair bij Koppert om uiteindelijk mijn MBO Operator B te halen. Hierna ben ik begonnen als Basis-Operator op de afdeling Productie Micro. Om na het MBO gericht te kunnen toewerken tot vakbekwaam Operator, heb ik een volledige brancheopleiding doorlopen van één jaar. In 2016 heb ik toen mijn VAPRO B branchediploma gehaald. Hierdoor ben ik gekwalificeerd tot vakbekwaam Operator en ik ben vervolgens verder gegaan naar de functie van allround Operator. In deze functie ben ik namelijk inzetbaar in de hele keten, wat betreft de productie van microbiologische producten. En na het wegvallen van een coördinator ben ik vorig jaar de nieuwe Coördinator USP- DSP geworden. Als meewerkend voorman stuur ik nu zeven Operators aan.”

Welke opleidingen heb je kunnen volgen bij Koppert?
Ik heb mijn VAPRO-diploma’s bij Koppert gehaald. Ik kon hier mijn praktijkopdrachten maken en aan het einde van de opleiding vindt de Meesterproef plaats. Met de Meesterproef borgt VAPRO de kwaliteit van het VAPRO-branchediploma. De operators bij Koppert hebben een technische achtergrond. Om onze kennis te verbreden is speciaal voor ons, in samenwerking met Techniek College Rotterdam, een in-company opleiding Microbiologie voor operators georganiseerd. Onderwerpen als Biologie, Chemie en Fermentatie komen aan bod, passend op de situatie bij Koppert. Verder heb ik de opleiding Instrumentatie Engineering gevolgd, gericht op medewerkers uit de procesindustrie die hun kennis van Instrumentation and Control Engineering willen verdiepen en verbreden. Je komt erachter welke verschillende meet- en regelinstrumenten er zijn, hoe je ze kunt inzetten en op welk moment je moet kiezen voor welk instrument. Uiteraard komen ook de veiligheidsregels en raakvlakken met andere disciplines aan bod. En omdat ik sinds dit jaar een coördinerende rol heb, zal ik binnenkort ook een training Meewerkend Leidinggeven volgen. In deze praktijkgerichte driedaagse training zal ik aan bepaalde competenties werken om uiteindelijk effectiever een groep aan te kunnen sturen.

Wat maakt Koppert voor jou een aantrekkelijke werkgever?
Naast het feit dat je betrokken bent bij het maken van mooie producten is er ook de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen. De Koppert Academy faciliteert zowel in groepsverband als persoonlijk cursussen en opleiding om je kennis te verbreden en te verdiepen. Als je laat zien dat je wilt groeien, zal je merken dat er op de afdeling Productie Micro, maar ook binnen dit bedrijf, veel mogelijk is!