Het is bijzonder om bij een bedrijf te werken dat al zo lang met gezond eten bezig is!

Assia | Senior Specialist Project & Asset Administration | Finance & Control

Mijn naam is Assia en ik werk als Senior Specialist Project & Asset Administration. Ik ben al sinds september 1998 in dienst bij Koppert en heb altijd gewerkt op de Financiële Administratie (FA). Hiervoor had ik als scholiere een bijbaan. Zo werkte ik in de avonden, weekenden en vakanties op onze Natupol-afdeling en verrichtte ik ook schoonmaakwerkzaamheden. Ik heb hier destijds altijd veel plezier gehad samen met mijn medescholieren.

We werken voor verschillende administraties
Binnen FA kennen we verschillende administraties waar wij verantwoordelijk voor zijn, waaronder voor Koppert B.V. en Koppert Nederland B.V. Ik ben samen met mijn team van 6 fantastische mensen verantwoordelijk voor de volledige afhandeling van alle crediteuren-facturen. We handelen betalingsverzoeken, declaraties, betalingen, aanmaningen, vragen en uitzoekklussen af.

Voor deze werkzaamheden gebruiken we verschillende softwareprogramma’s, zoals bijvoorbeeld Proactis, Dynamics 365 en Declaree. We vertalen de binnengekomen facturen naar gerealiseerde uitgaven in ons administratiesysteem, met als doel cijfers beschikbaar te hebben voor de controle-afdeling, die daar weer rapportages van maken voor de Directie en het Management. Deze rapporten geven een beeld van hoe het bedrijf er op een bepaald moment voor staat en of we als bedrijf nog in de pas lopen met wat er gebudgetteerd is voor die periode.

Contact met alle afdelingen binnen Koppert
We werken veel samen met de afdeling Debiteuren maar ook met Control, Planning en Inkoop. Eigenlijk hebben we contact met bijna alle afdelingen binnen Koppert. Alle collega’s die wel eens iets bestellen of verantwoordelijk zijn voor een bepaalde afdeling krijgen met ons te maken. Ook heb ik contact met de collega’s van alle dochtervestigingen en natuurlijk met onze leveranciers.

Om even met elkaar te kunnen lachen 
Verder houd ik voor investeringsprojecten een overzicht bij zodat we gedetailleerd kunnen terugzien hoe deze projecten financieel zijn opgebouwd. We hebben ook heel wat dochtervestigingen en met hen organiseren we maandelijks een aansluiting, zodat we zeker weten dat onze administraties met elkaar matchen en er, bijvoorbeeld, aan beide kanten geen facturen missen. Ik vind het leuk om contact te onderhouden met mensen van verschillende afdelingen van ons hoofdkantoor, maar ook met collega’s in het buitenland. Soms hebben we te maken met eenmalige projecten zoals de implementatie van Dynamics 365. Dit zijn leuke dingen om te doen, omdat het voor afwisseling zorgt.

De tweejaarlijkse internationale meeting
Elke 2 jaar hebben we een internationale meeting met al onze collega’s uit het buitenland. Meestal heb je natuurlijk alleen contact per telefoon, mail, Teams of Skype, dus het is altijd heel leuk en bijzonder om elkaar na 2 jaar weer face to face te ontmoeten en bepaalde dingen met elkaar te bespreken. Maar ook gewoon om een kletspraatje te maken, met elkaar te lachen en om banden met elkaar op te bouwen waardoor je elkaar beter begrijpt en meer begrip kunt tonen in je professionele relatie.

Mooie arbeidsvoorwaarde: het fietsenplan
In deze tijd waar mensen toch steeds meer bezig zijn met gezond zijn en dus gezond eten is het wel bijzonder om bij een bedrijf te werken dat daar al zo lang mee bezig is. De sfeer is heel informeel, iedereen spreekt elkaar aan met 'je' en 'jij' en ook qua kleding ben je erg vrij, tenzij je verplichte werkkleding moet dragen voor jouw type functie.

Je krijgt best veel ruimte om je eigen werk in te delen en het op je eigen manier te doen; als het maar gedaan wordt. Mooie arbeidsvoorwaarden zijn o.a. het fietsenplan, lage eigen bijdrage aan je pensioen en het opbouwen van extra vrije dagen naarmate je langer in dienst bent.

Terug naar vorige pagina