Verbindende factor voor zowel klanten als collega’s

Arie | Accountmanager | Koppert NL

Mijn naam is Arie, 53 jaar en trotse vader in een gezin met een lieve vrouw en 2 prachtige kinderen van 17 en 14 jaar oud. Naast mijn hobby squashen, besteden wij onze vrije tijd, met het hele gezin, graag bij honk- en softbalvereniging The Orioles in Bergschenhoek, waar wij alle 4 actief spelen in verschillende teams. Sinds juli 2018 werk ik (weer) bij Koppert, nu als Accountmanager.

Terug van weggeweest
Na mijn schooltijd ging ik vrij snel bij Koppert in dienst. Ik startte in de hommelkweek, ging daarna naar de Expeditie en vervolgens deed ik een aantal jaren de planning van de arbeid voor de Productie. De laatste periode heb ik aan de wieg gestaan van het registratieprogramma Crop-IT. Dit programma is toendertijd verkocht aan een ander bedrijf en ik ben meegegaan. Na 5 jaar bij dit bedrijf ben ik als Accountmanager gestart bij Horticoop en, door een overname van de biologische gewasbeschermingsactiviteiten door Koppert, weer teruggekomen waar ik gestart ben.

Verbindende rol
Mijn functie bestaat uit het onderhouden van contacten en het regelen van zaken met, en voor, verschillende distributeurs. Ook bied ik op commercieel vlak ondersteuning aan collega Consultants, ben ik actief binnen ons mooie Natutec Scout programma en houd ik mij bezig met de webshop. Als mensen mij vragen wat ik voor werk doe en waar ik voldoening uit haal, dan is dat zonder meer de mogelijkheid om een verbindende factor te zijn voor zowel klanten als collega’s. Dit betekent in mijn dagelijkse werk dat ik contact onderhoud met onze distribiteurs en directe klanten en deze samen met een sterk team bedien.

Onze samenwerking is belangrijk voor de teler
Ik werk in het commerciële team van Koppert Nederland. Dit team bestaat op dit moment uit 9 collega’s waarmee we zowel de Horti als de Agri in Nederland bedienen. Onze uitdaging is de verkoop, leveringen en begeleiding van onze producten in Nederland op de juiste manier te regelen. Ook kijken we welke behoeften er in Nederland zijn en hoe we hier aan kunnen voldoen. Als commercieel team zijn we afhankelijk van, en werken we intensief samen met, de Specialisten en Consultants. Onze mooie producten zijn van de hoogst haalbare kwaliteit, maar zonder een goed advies en juiste begeleiding zou het rendement voor de teler zonder meer tekort schieten. Ook intern werken we nauw samen met onze Binnendienst en met Logistiek.

Veel vrijheid, mogelijkheid tot ontwikkelen en doorgroeien
Bij al mijn voorgaande werkgevers heb ik het echt goed gehad, toch is Koppert voor mij het bedrijf waar ik met het meeste plezier werk. Koppert was mijn eerst werkgever en zoals ik er nu naar kijk, hoop ik ook mijn laatste. Naast het goede gevoel, fijne collega’s en de goede secundaire arbeidsvoorwaarden, biedt Koppert veel vrijheid en de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. Ook van grote betekenis is wat mij betreft het maatschappelijk belang dat wij dienen. Kortom een fijn familiebedrijf dat haar kernwaarden niet alleen benoemt maar ook toepast.