De dynamiek in mijn werk geeft veel energie!

Anton | Researcher | R&D Macrobials

Voordat ik bij Koppert mocht komen werken heb ik een master Biology aan de Wageningen University & Research gevolgd en vervolgens nog een tijdje bij de NVWA gewerkt.  Eenmaal werkend bij Koppert ben ik als onderzoeksassistent begonnen op de afdeling R&D Macrobials en ben ik zeer blij dat Koppert mij de ruimte heeft gegeven om me verder te ontwikkelen.
 

Sales Research Support
In mijn huidige functie ben ik een onderzoeker werkend voor de Sales Research Support bij R&D Macrobials. De Sales Research Support is een servicedesk opgezet voor onze consultants en sales collega’s wereldwijd om ondersteuning te bieden bij problemen die spontaan kunnen ontstaan in het veld. Als we een aanvraag ontvangenen kijken we vervolgens in onze database of er in het verleden al aan gewerkt is. Is dit het geval, dan kunnen we deze resultaten bespreken met de aanvrager. Als dit niet het geval is moet er vaak een experiment opgezet worden om het te onderzoeken. Dit kan een experiment zijn op het lab, in onze proefkas of een demotrial bij een teler zelf, afhankelijk van de situatie. 


Elke dag is anders
Het leuke aan mijn functie is dat er ontzettend veel variëteit zit in de werkzaamheden, elke dag is anders. Ik houd mij bezig met alle verschillende fases van het onderzoek: het bedenken van een experimenteel ontwerp, het plannen en uitvoeren van het experiment, het analyseren van de verkregen data en het weer communiceren naar mijn collega’s door middel van verslagen en presentaties. Een groot deel van deze experimentele fases doe ik in samenwerking met de assistenten in ons team die veel ervaring hebben met het praktische gedeelte. Het doel van deze experimenten is heel verschillend, maar voornamelijk gefocust op het helpen van onze consultants in het veld door bijvoorbeeld te testen welke natuurlijke vijand het beste werkt tegen een plaag. Ook qua dagindeling is het gevarieerd. ’s Ochtends kan ik bezig zijn met een project voor in de kas en ’s middags kan ik voor een ander project weer op het lab zijn. Regelmatig hebben we meetings waarin je de resultaten van je onderzoek bespreekt met collega’s en je nieuwe ideeën krijgt voor een vervolgexperiment. Aangezien de Sales Research Support een internationaal platform is ben ik ook regelmatig in contact met collega’s in andere landen om aanvragen en resultaten te bespreken. Kortom, deze dynamiek op het werk geeft me veel energie, waardoor ik zeer gemotiveerd naar het werk kom!

Bijdragen aan een duurzame samenleving
Ik kan het erg aanbevelen om bij Koppert te komen werken. De sfeer bij Koppert is ontzettend gemoedelijk, iedereen is behulpzaam. Ook heb ik in de afgelopen jaren enorm veel geleerd, zowel op persoonlijk als professioneel vlak. Koppert biedt veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. In mijn geval kon ik een traineeship volgen waarin ik veel hulp van mijn directe collega’s kreeg om mijn onderzoek skills te verbeteren. Uiteindelijk vind ik het ook belangrijk dat ik mijn bijdrage kan leveren aan een duurzamere wereld.

Terug naar vorige pagina