Zoveel zelfstandigheid had ik niet verwacht, ik bouw echt mee!

Abdulhamid | BBL-traject Ontwikkelen & Bouwen | Techniek

Mijn naam is Abdulhamid en ik volg een BBL-traject Mechatronica; een MBO leerwerk-opleiding.

Hoe ziet jouw leerwerktraject eruit?
Drie avonden per week ga ik naar school en doordeweeks werk ik overdag bij Koppert. Alleen op woensdag ben ik vrij, om te leren en even bij te komen. Op school volg ik theoretische vakken zoals rekenen, Nederlands of Engels maar ook vakken gericht op de praktijk, zoals elektra, werktuigbouwkunde of hydrauliek.

Hoe ziet jouw werk bij Koppert er uit?
Ik loop hier stage maar ik draai gewoon volop mee met de normale werkzaamheden. Ik sta er dus niet buiten, maar er middenin en voel me al meer een medewerker. Ik werk mee aan allerlei technische projecten.

Wat vind je het leukste project tot nu toe?
Ik denk toch het meewerken aan de machine die zakjes vult. Een deel van deze machine is in het buitenland gebouwd, maar voor de rest hebben we als team hier allemaal meegewerkt aan de bouw. Mijn taak was het meebouwen van de kaartunits. Ik moest het maken, inregelen, afstellen en daarna testen. Als er iets niet klopte, haalde ik begeleiding erbij.

Door wie word je bij Koppert begeleid?
Ik word begeleid door de Leidinggevende van Ontwikkelen & Bouwen. En ik werk veel samen met andere Monteurs van O&B. Ik kan bij hen, of bij mijn Manager, terecht voor vragen over elektra, aansluitpunten of veiligheid.  

Hoe ben je hier terechtgekomen?

Eigenlijk via een congres, waar een spreker van Koppert aanwezig was. Ik was meteen geïnteresseerd, maar ik zat nog op school en had nog geen echte werkervaring opgedaan. Ik heb het visitekaartje van deze spreker gevraagd en de kans gegrepen om te solliciteren voor een leerwerk-traject binnen Koppert.

Wat vind je leuk aan je BBL-traject hier?
Ik heb meer verantwoordelijkheid dan ik van tevoren dacht. Als machinebouwer bouw ik al mee aan allerlei stukjes van de bouw. Zoveel zelfstandigheid had ik nog niet verwacht. Je moet hier klantgericht bouwen en dus ook denken. Als het naar de  klant gaat, moet het werken, zonder enige storingen. Er wordt dus op mij gerekend.

Waarom zou je Koppert willen aanbevelen als leerwerkplek?
Ten eerste de bijdrage aan gezondheid: je werkt niet met chemicaliën maar je werkt met nuttige insecten. En als je wilt, krijg je hier echt de ruimte om jezelf te ontwikkelen. Het is best een uitdagend traject zo’n leerwerk-traject, maar ook een investering waar ik veel voor terug krijg.

Wat ik zou willen worden?
Ten eerste succesvol in m’n eigen werkgebied. Ik zou graag Senior Monteur willen worden en misschien ook wel op internationaal niveau als dat kan. Mijn ouders komen uit Turkije en daar heb je ook een Koppert-vestiging. In Turkije hebben we ook veel goede tuinders en boeren. Ik hoop daar naartoe te kunnen voor Koppert om zo een brug te bouwen tussen Koppert Turkije en Nederland.

Terug naar vorige pagina